• Αρχική
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: την Δευτέρα 24/10 και 7,30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΛΕΜΕ

Χανιά 16/10/2013

ΠΡΟΣ
MME

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΛΕΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε. Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) να εκποιήσει το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, ένα χώρο που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας, με την ηρωική αντίσταση των Κρητών και των συμμάχων ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό στη Μάχη της Κρήτης το 1941.
Ακριβώς επειδή έχει συνδεθεί ο χώρος αυτός με αυτή τη μεγαλειώδη μάχη, ιδιαίτερα τώρα που ο νεοναζισμός πάει να σηκώσει κεφάλι, βασιζόμενος στην άγνοια της Ιστορίας και στην αποσιώπηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει, ιδιαίτερα τώρα, τέτοιοι χώροι θυσίας πρέπει να μείνουν ανέπαφοι από «επενδύσεις» τσιμεντοποίησης αρπακτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Το αεροδρόμιο του Μάλεμε πρέπει να παραμείνει χώρος προσκυνήματος γι’ αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του φασισμού, ζωντανό μνημείο για να το επισκέπτονται σχολεία και επισκέπτες μαθαίνοντας την Ιστορία για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά η τραγωδία του φασισμού.
Γι’ αυτό το λόγο, η περιοχή πρέπει να δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ζητείται, ώστε να διασφαλισθεί ότι δε θα προκύψουν τερατουργήματα που θα θάβουν τη σύγχρονη Ιστορία μας κάτω από τόνους μπετόν.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός ΓραμματέαςΦώτης Ποντικάκης                        Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA