Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων ζητά να εξατάζονται δωρεάν οι μαθητές στα δημόσια νοσοκομεία

Χανιά,20/9/2012
Προς
Το Υπουργείο Υγείας
Κοινοποίηση
    ΔΣ ΔΟΕ
    Διοίκηση Νοσοκομείου Χανίων
    Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί την κυβέρνηση να παρέχει δωρεάν μέσα από τα Δημόσια Νοσοκομεία όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Γυμναστικής στα σχολεία.
Τονίζουμε ότι αυτές τις μέρες οι γονείς καλούνται να πληρώσουν πάνω από 100 ευρώ σε εξετάσεις των παιδιών τους σε ιδιώτες γιατρούς για το σκοπό αυτό, μιας και το Δημόσιο χρωστάει στους γιατρούς χρήματα, ο ΕΟΠΥΥ υπολειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό.
Θεωρούμε αδιανόητο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τόσα χρήματα για ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη και η Ελληνική Πολιτεία να μην παρέχει δωρεάν για όλα τα παιδιά το στοιχειώδες, τις ιατρικές εξετάσεις που η ίδια απαιτεί από τις οικογένειες για να μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο μάθημα της Γυμναστικής στο σχολείο.
Καλούμε τη Διοίκηση και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων να ορίσουν καθημερινά συγκεκριμένες ώρες (εκτός του ωραρίου τα σχολεία) κατά τις οποίες να μπορούν να γίνονται δωρεάν όλες οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά για το σχολείο, χωρίς το απαράδεκτο εισιτήριο.
Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με όλο το απαιτούμενο προσωπικό και τα απαιτούμενα υλικά για να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας


Φώτης Ποντικάκης                        Αθανάσιος Σακελλαρίδης

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA