Ενημερωτικό σημείωμα Θ. Σακελλαρίδη (22/10/2017)

2

ΧΑΝΙΑ 22-10-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΥΣΠΕ

 

Στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Χανίων:

 

1. Ανεστάλη η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Βαμβακόπουλου και μετακινήθηκε υποχρεωτικά η νηπιαγωγός ως υπεράριθμη, μετά τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα συστεγαζόμενα  1ο  και 3ο  Νηπιαγωγεία Βαμβακόπουλου. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η αναστολή λειτουργίας ολοήμερου στη διάρκεια της χρονιάς.

Οι αιρετοί καταψηφίσαμε την εισήγηση της διοίκησης. Θεωρούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για συμπτύξεις και  υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών , κάθε φορά που μεταβάλλονται οι συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων. 

2. Αναγνωρίστηκαν ομόφωνα 2 μεταπτυχιακά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις

3. Εγκρίθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου 

4. Τοποθετήθηκαν σε μόνιμα κενά οι αναπληρωτές που έμειναν στη διάθεση μετά τη λήξη της άδειας των εκπαιδευτικών που αναπλήρωναν.

Η πλειοψηφία αρνήθηκε να ικανοποιήσει αιτήσεις  βελτίωσης θέσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι επικαλούνταν ιδιαίτερους λόγους, με το επιχείρημα ότι δόθηκαν όλα τα κενά που υπήρχαν κατά την πρώτη φάση πρόσληψης. Θεωρούμε  πρέπει να εξετάζονται με ευαισθησία οι αιτήσεις  όταν υπάρχουν ειδικοί  λόγοι. Καταψηφίσαμε την εισήγηση.

5. Τοποθετήθηκαν με βάση την κατάταξη και τις αιτήσεις τους οι 4 αναπληρωτές ΠΕ 70 που προσλήφθηκαν στις 10-10. 

Επισημαίνουμε ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες για  τη λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων , για το χωρισμό πολυπληθών τμημάτων με ιδιαίτερα προβλήματα, για την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν με ολιγοήμερες άδειες, αλλά και για τις μακροχρόνιες άδειες που προκύπτουν . Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ελλείψεις είναι πάνω από 20, αν και είναι δύσκολο να υπολογιστούν με ακρίβεια ανά σχολική μονάδα, λόγω της μορφής του Ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου.

6. Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής 10 δάσκαλοι, 2 νηπιαγωγοί και 5 εκπαιδευτικοί  ειδικοτήτων, σύμφωνα με την κατάταξη και τις αιτήσεις τους σε Ειδικά σχολεία και Τ.Ε.,, ενώ για τις υπάρχουσες ειδικότητες ΣΜΕΑΕ τροποποιήθηκαν οι αρχικές τοποθετήσεις τους. Έμεινε κενό το ΤΕ στο Δ. Σχ. Πλατάνου.

7. Προσλήφθηκαν στις 20-10 , 18 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων .Οι προσλήψεις είναι λιγότερες από τις ανάγκες των σχολείων μας . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου χρειαζόμαστε ακόμα 18,  για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος στα σχολεία και τη διδασκαλία των διδακτικών αντικειμένων από την αντίστοιχη ειδικότητα. Λείπουν 7 ΠΕ 08, 2 ΠΕ 06, 2 ΠΕ 05, 2 ΠΕ 07, 3 ΠΕ 16, 2 ΠΕ 32..

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, θα πρέπει όλοι να συμμετέχουν και να βοηθήσουν, ανεξαρτήτως της συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία ανήκουν, στη δημιουργία ενιαίου πλαισίου αντιμετώπισης των ζητημάτων, χωρίς κραυγές, αφορισμούς και υστερίες. 

Με σοβαρή, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη δράση είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση επίλυσης πολλών από τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

            ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ αιρετός ΠΥΣΠΕ Χανίων

 

       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.           6946284146

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA