Ενημερωτικό σημείωμα Ν. Κληρονόμου, αιρετού ΠΥΣΠΕ (22/10/2017)

2

ΧΑΝΙΑ 22-10-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΥΣΠΕ

 

Στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Χανίων:

 

Ανεστάλη η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Βαμβακόπουλου και μετακινήθηκε υποχρεωτικά η νηπιαγωγός ως υπεράριθμη, μετά τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα συστεγαζόμενα 1ο και 3ο Νηπιαγωγεία Βαμβακόπουλου.Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η αναστολή λειτουργίας ολοήμερου στη διάρκεια της χρονιάς.

Οι αιρετοί καταψηφίσαμε την εισήγηση της διοίκησης. Θεωρούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για συμπτήξεις και υποχρεωτικές μετκινήσεις εκπαιδευτικών , κάθε φορά που μεταβάλλονται οι συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων.

Αναγνωρίστηκαν ομόφωνα 2 μεταπτυχιακά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου

Τοποθετήθηκαν σε μόνιμα κενά οι αναπληρωτές που έμειναν στη διάθεση μετά τη λήξη της άδειας των εκπαιδευτικών που αναπλήρωναν.

Η πλειοψηφία αρνήθηκε να ικανοποιήσει αιτήσεις βελτίωσης θέσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι επικαλούνταν ιδιαίτερους λόγους, με το επιχείρημα ότι δόθηκαν όλα τα κενά που υπήρχαν κατά την πρώτη φάση πρόσληψης. Θεωρούμε πρέπει να εξετάζονται με ευαισθησία οι αιτήσεις όταν υπάρχουν ειδικοί λόγοι. Καταψηφίσαμε την εισήγηση.

Τοποθετήοηκαν με βάση την κατάταξη και τις αιτήσεις τους οι 4 αναπληρωτές ΠΕ 70 που προσλήφθηκαν στις 10-10.

Επισημαίνουμε ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες για τη λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων , για το χωρισμό υπερπληθών τμημάτων με ιδιαίτερα προβλήματα, για την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν με ολιγοήμερες άδειες, αλλά και για τις μακροχρόνιες άδειες που προκύπτουν . Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ελλείψεις είναι πάνω από 20, αν και είναι δύσκολο να υπολογιστούν με ακρίβεια ανά σχολική μονάδα, λόγω της μορφής του Ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου.

Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής 10 δάσκαλοι, 2 νηπιαγωγοί και 5 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, σύμφωνα με την κατάταξη και τις αιτήσεις τους σε Ειδικά σχολεία και Τ.Ε.,, ενώ για τις υπάρχουσες ειδικότητες ΣΜΕΑΕ τροποποιήθηκαν οι αρχικές τποθετήσεις τους.Έμεινε κενό το ΤΕ στο Δ. Σχ. Πλατάνου.

Προσλήφθηκαν στις 20-10 , 18 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων .Οι προσλήψεις είναι λιγότερες από τις ανάγκες των σχολείων μας . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου χρειαζόμαστε ακόμα 18, για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος στα σχολεία και τη διδασκαλία των διδακτικών αντικειμένων από την αντίστοιχη ειδικότητα. Λείπουν 7 ΠΕ 08, 2 ΠΕ 06, 2 ΠΕ 05, 2 ΠΕ 07, 3 ΠΕ 16, 2 ΠΕ 32..

Συνάδελφοι υποχρέωση του αιρετού είναι να απολογείται και να δέχεται την κριτική των συναδέλφων , στην τακτική Γ. Συνέλευση του Οκτώβρη. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά δεν υπήρχε απαρτία και η Συνέλευση δεν πήρε καμία απόφαση, για τα κρίσιμα θέματα που εξελίσονται ραγδαία . Αντίστοιχα και η ολομέλεια των προέδρων δεν πήρε καμία απόφαση , αφού κανένας σύλλογος δεν είχε Συνέλευση με απαρτία.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται ήδη ένα, ένα από την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Π.Δ 79 που ισχυροποίησε τις Υπουργικές Αποφάσεις για το νέο ενιαίου τύπου δημοτικό και νηπιαγωγείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα που αμφισβητούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας , οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζονται λογιστικά , ως ώρες που περισσεύουν , ή ως ώρες που μπορούν να διδάξουν τα πάντα και σε πολλά σχολεία, πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Η αναγγελία συγχωνεύσεων των παιδαγωγικών τμημάτων νηπιαγωγών με τα ΑΤΕΙ προσχολικής ανοίγει νέο μέτωπο που δεν αφορά μόνο το νηπιαγωγείο.

Οι εξελίξεις μας αφορούν όλους και η λογική της ανάθεσης δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή όλων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Κληρονόμου Ντίνα αιρετός ΠΥΣΠΕ Χανίων

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6932247355

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA