ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1

Χανιά  5-10-2017

                                                                                  Αριθ. Πρωτ:  

                                                              Προς:  Μέλη μας

 

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καλεί τα μέλη του στην πρώτη Τακτική ΄Γ. Συνέλευση της χρονιάς τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο 16ο Δ. Σχολείο στις 6.30 μμ.

Συνάδελφοι ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων πολλά είναι τα σχολεία που εξαιτίας των ελλείψεων δεν έχουν οριστικοποιήσει το πρόγραμμά τους ακόμα και λειτουργούν με κενά. Οι τελευταίες προσλήψεις σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας ,αού για 26 κενά ΠΕ 70 προσλήφθηκαν μόνο 4 , ενώ καθυστερούν οι προσλήψεις ειδικοτήτων και Ειδικής Αγωγής..

 Η υποβάθμιση του ολοήμερου συνεχίζεται λόγω έλλειψης προσωπικού, πολλά ολοήμερα τμήματα λειτουργούν υποστελεχωμένα , δέχονται μόνο τους μαθητές  των μικρών τάξεων ή λειτουργούν με μειωμένο ωράριο ως τις 3.00.

Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μαζικές διαγραφές μαθητών από τα ολοήμερα τμήματα, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού , τόσο από παιδαγωγική όσο και από κοινωνική άποψη. 

Η παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης σε πολλά σχολεία  δεν λειτουργούν, με τραγικές συνέπειες και στους ίδιους τους μαθητές και στη συνολική λειτουργία της τάξης.

Μαθήματα ειδικοτήτων δεν διδάσκονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ή δεν διδάσκονται καθόλου, σε πολλά σχολεία δεν διδάσκεται ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη  ξένη γλώσσα. 

Η αντιμετώπιση των κενών με λογιστική λογική αποδεικνύει πως το υπουργείο στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται ούτε για το πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να κάνει τη δουλειά του με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ούτε τελικά για το επίπεδο της μόρφωσης που παρέχεται στους μαθητές. 

Στην προσχολική αγωγή  δεχόμαστε σφοδρότατη επίοθεση σε όλα τα επίπεδα. Η αύξηση του ελάχιστου αριθμού από 7 σε 14, η υποβάθμιση του ολοήμερου τμήματος με το χαρακτηρισμό του ως προαιρετικό και τη λειτουργία του με σταθερή νηπιαγωγό, αλλά όχι σταθερή ομάδα παιδιών, με αποτέλεσμα την απουσία του ενιαίου προγράμματος στο ολοήμερο.

Υπάρχουν ευθύνες από τη ΔΟΕ η οποία δεν στήριξε τους Συλλόγους που πήραν αποφάσεις για αμιγή τμήματα και εναλλαγή των νηπιαγωγών στη βάρδια. 

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η διεκδίκηση των νηπιοβρεφοκόμων για ενιαία προσχολική αγωγή από 0 έως 6 και η εξαγγελία της κυβέρνησης για ενιαιοποίηση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής με τα  Τμήματα των Νηπιοβρεφοκόμων.

 

Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση.

Καλούμε όλους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο σε μαζική συμμετοχή στη Γ. Συνέλευση, εν όψει της ολομέλειας των προέδρων . 

Στη συνέλευση  θα παρεβρίσκεται ο Δημήτρης Μαριόλης μέλος του Δ. Σ. της ΔΟΕ για να μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                                   Ο  Ειδικός Γαμματέας

 

                          Σεραφείμ Ρίζος                                Ζορμπάς Αχιλλέας 

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA