• Αρχική
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)

Χαιρετισμός για τη στάση των συναδέλφων στις αξιολογήσεις των διευθυντών

6

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους, που σήμερα στις «ειδικές συνεδριάσεις» με θέμα την επιλογή διευθυντών, υλοποίησαν την απεργία-αποχή. Γύρισαν την πλάτη σε πιέσεις, σε εκφοβισμούς, σε απειλές για παρακράτηση μισθού ή σε εκβιασμούς για δήθεν «μαύρισμα» διευθυντών στη συνέντευξη σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων. 

Ο φόβος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του Υπουργείου Παιδείας για τα «κουκιά» που δεν έβγαιναν φάνηκε ακόμα και σήμερα. Την τελευταία στιγμή με μια κατάπτυστη οδηγία που στάλθηκε μόνο στις Διευθύνσεις, προχώρησε σε κατάργηση ουσιαστικά του «σώματος συνυπηρετούντων» (από τα οποία ούτως ή άλλως αποκλείονταν οι αναπληρωτές) από όργανο και ζητούσε ατομικά τις επιλογές των συναδέλφων.

Συναδέλφισες-οι,

Σήμερα ήταν το πρώτο βήμα! Η πρώτη μάχη! Θυμίζουμε πως η διαδικασία εμπλοκής του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή των διευθυντών είναι μέρος της γενικότερης διαδικασίας αξιολόγησης που προωθείται και στην εκπαίδευση. Η διαδικασία αυτή είναι εφαρμογή ακριβώς των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 –Βερναρδάκη- για την αξιολόγηση στο Δημόσιο στο τμήμα που αφορα την αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφισταμένους. Το Σεπτέμβρη του 2017 σχεδιάζουν να βάλουν σε εφαρμογή και το υπόλοιπο κομμάτι της αξιολόγησης. 

 

Γι’ αυτό κανένας εφησυχασμός!

Το επόμενο διάστημα απαιτείται να δυναμώσουμε τον αγώνα:

Απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία!

 

Απέναντι στην αξιολόγηση-κρατικό έλεγχο που στόχο έχει την προσαρμογή και του σχολείου στις ανάγκες αναπαραγωγής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος!

 

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Χανιά, 20/6/2017

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA