Για τη συγκρότηση του προεδρείου του Συλλόγου

2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΑΚ Νο 2

Για τη συγκρότηση του προεδρείου του Συλλόγου 

 1)  Ως ΕΑΚ προτείναμε για τη σύγκλιση του προεδρείου του ΣΕΠΕ Χανίων το σχηματισμό αριστερού – αντικυβερνητικού προεδρείου αποτελούμενο από τις δυνάμεις της ΕΑΚ και του ΠΑΜΕ.  Καταλήξαμε σε αυτή την πρόταση εκτιμώντας ότι υπάρχει μια αριστερή πλειοψηφία στο νέο ΔΣ και η οποία στην παρούσα πολιτική και κοινωνική συγκυρία θα ήταν χρήσιμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και για το Σύλλογό μας ειδικότερα, να εκφραστεί και στο σχηματισμό του προεδρείου. 

Γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στις δύο δυνάμεις υπάρχουν διαφορές, όμως θέσαμε από την πλευρά μας τη βούληση και τη δυνατότητα να υπάρξει σύγκληση πάνω στα ζητήματα των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. 

Η πρότασή μας αντιμετωπίστηκε με αμυντικό τρόπο από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μια προσπάθεια τονισμού των διαφορών ακόμη και σε ήσσονος σημασίας ζητήματα  έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η επιλογή άρνησης της πρότασής μας. 

 Δεν συμμεριζόμαστε το άγχος των συναδέλφων του ΠΑΜΕ να αποδείξουν και να «αποκαλύψουν» πόσο «προσχηματική» ήταν η πρόταση μας. Δεν θα υιοθετήσουμε από την πλευρά μας, μια τακτική ακατάσχετης καταγγελιολογίας που στοχοποιεί  περισσότερο την υπόλοιπη αριστερά παρά την κυβερνητική πολιτική. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ειρωνικά εισαγωγικά «» για την αριστερά που διαφωνεί μαζί μας. 

 Ο λόγος είναι γιατί ως ΕΑΚ μπαίνουμε να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στη νέα επίθεση της αξιολόγησης, με τη αυτοπεποίθηση που μας δίνει το γεγονός ότι ο Σύλλογός μας πέτυχε από τα μεγαλύτερα ποσοστά άρνησης της αξιολόγησης, πανελλαδικά, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προσπάθειας επιβολής της, το 2013 όταν η ΕΑΚ  βρίσκονταν και τότε στο τιμόνι του Συλλόγου.  Θα οργανώσουμε τον αγώνα με την αισιοδοξία και τη σιγουριά του οργανωτή και όχι με τη γκρίνια ενός που προσδοκά να επωφεληθεί πολιτικά από την ήττα. 

Η θέληση των συναδέλφων δεν αποτυπώνεται αποκλειστικά από τους εκλογικούς συσχετισμούς και μηχανισμούς. Αποτυπώθηκε και θα αποτυπωθεί και στα συντριπτικά ποσοστά άρνησης της αξιολόγησης. Αυτό το πετύχαμε στο παρελθόν και θα το πετύχουμε και τώρα ενάντια στην αξιολόγηση του Γαβρόγλου, όχι προσπαθώντας να καταγράψουμε συσχετισμούς γύρω από ένα κείμενο αλλά ενώνοντας το σύνολο των συναδέλφων γύρω από κοινές πρωτοβουλίες αντίστασης.

Σε αυτή την κατεύθυνση  εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ένα αριστερό – αντικυβερνητικό προεδρείο θα μπορούσε να συμβάλει. 

 

2)  Εφόσον η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή όπως ήταν φυσικό επανήλθαμε με πρόταση για αναλογικό προεδρείο. Αυτή τη φορά όμως η παράταξη της ΔΗΣΥ επανήλθε με πρόταση για προγραμματικό προεδρείο ανάμεσα στην ΕΑΚ το ΠΑΜΕ και τη ΔΗΣΥ, με βάση την αντίθεση στην αξιολόγηση. 

Δεν μπορούμε να δεχτούμε από τη δική μας μεριά προγραμματική συμφωνία με δυνάμεις οι οποίες διαλέγουν τη μία ή την άλλη μορφή αξιολόγησης. Δεν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην ΔΗΣΥ και την ΑΕΕΚΕ για το με ποιον θα σχηματίσουμε προγραμματικό προεδρείο. Θα επιμείνουμε στην δεύτερη πρόταση μας για αναλογικό προεδρείο. Είμαστε η μοναδική παράταξη που δεν έχει αρνηθεί να αναλάβει αυτό που της αναλογεί στο Σύλλογο και αυτό θα πράξουμε και τώρα. 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA