ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AEΕΚΕ

1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚ Νο 3

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AEΕΚΕ `

Καταγγέλλουμε ως απεργοσπαστική την προσπάθεια που κάνει η AEΕΚΕ να προτρέψει τους συναδέλφους για «…ουσιαστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις κρίσεις των στελεχών…»  και για «αποτύπωση της άποψης τους στις φετινές κρίσεις διευθυντών.»

Πρόκειται για ανοιχτό και προκλητικό κάλεσμα σε απεργοσπασία αφού προτείνει ανοιχτά το σπάσιμο της απεργίας – αποχής που έχει αποφασίσει η ΔΟΕ. Αποτελεί άθλιο δείγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού τέτοιο που καμία ως τώρα κυβερνητική παράταξη δεν έχει τολμήσει να πράξει.

Πρόκειται για κήρυξη πολέμου ενάντια στον κλάδο και προσπάθεια να ανοίξει το παράθυρο στην αξιολόγηση που έπεται να ακολουθήσει παίζοντας το μακρύ χέρι του υπουργείου μέσα στα σχολεία.

Είναι μάλιστα τέτοιο το μέγεθος της υποκρισίας που στην ανακοίνωση τους καλούν τα σχολεία που σπάσουν την απεργία – αποχή και «καταθέσουν γνώμη» να συμπεριλάβουν και τους αναπληρωτές στη διαδικασία, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται. Είναι σαφής η προσπάθεια τους να χαϊδέψουν τα αυτιά ορισμένων συναδέλφων αναπληρωτών για να τους στρέψουν ενάντια σε ολόκληρο τον κλάδο και τις αποφάσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών του οργάνων. Προσφέρουν με αυτό τον τρόπο τις χειρότερες υπηρεσίες ακόμη και στους συναδέλφους αναπληρωτές μετατρέποντάς τους σε υποχείριο της κυβέρνησης. Με την αξιολόγηση πολύ λιγότεροι από αυτούς θα βρίσκουν δουλειά μέσα στα σχολεία. 

Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους προσπάθειες απεργοσπασίας και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή μη γνωμοδοτώντας στις κρίσεις των διευθυντών και συμπληρώνοντας το πρακτικό της ΔΟΕ.

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA