• Αρχική
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ (ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ)

Συγκρότηση προεδρείου

1

Γιώργος Μαυρογεννάκης 

 

 

Αντώνης Τσαλαπάκης

7 Ιουνίου 2017

 

 

Κοιν: Όλους τους συναδέλφους 

 

Θέμα : Συγκρότηση προεδρείου

 

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παρατάξεων που εκλέχτηκαν για την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Η πρώτη παράταξη σε ψήφους (ΕΑΚ), για πρώτη φορά τουλάχιστον τα χρόνια των μνημονίων, στράφηκε προς την ΑΚΕ (ΠΑΜΕ) από τους οποίους και ζήτησε να προχωρήσουν στην συγκρότηση ενός αντικυβερνητικού “αριστερού” προεδρείου, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια προχωρούσαν σε διαπαραταξιακή συγκρότηση. 

 

Από την δική μας πλευρά προτείναμε, όπως και την προηγούμενη διετία, αναλογικό διαπαραταξιακό προεδρείο με πρόεδρο από την πλειοψηφούσα παράταξη και αναλογικά οι επόμενες θέσεις όπως μας κατέταξαν εκλογικά οι συνάδελφοί μας. Τονίσαμε ότι εφόσον προχωρήσουν στη συγκρότηση προεδρείου η ΕΑΚ και το ΠΑΜΕ δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Εκείνο που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι δεν υπήρχε συνεννόηση για προγραμματική συμφωνία και το ΠΑΜΕ δεν γνώριζε όπως φάνηκε για την πρόταση αυτή. Εύλογα λοιπόν κανείς συμπεραίνει ότι η κίνηση αυτή από την ΕΑΚ είναι μόνο επικοινωνιακή και για στενά μικροπαραταξιακούς λόγους. 

 

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με καθαρές προτάσεις και θέσεις για ένα πλουραλιστικό σύλλογο εκπαιδευτικών όπου όλοι θα συμμετέχουν ενεργά. Η αύξηση των δυνάμεών μας σε συνδυασμό με την άνοδό μας ως Τρίτη δύναμη στα Χανιά μας δίδει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και είμαστε έτοιμοι να το αναλάβουμε. Ελπίζουμε και οι υπόλοιπες δυνάμεις να αφήσουν ιδεοληψίες και παραταξιακές λογικές και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν ισχυρό και ενεργό σύλλογο που αξίζει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων. 

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μαυρογεννάκης Γιώργος 

Τσαλαπάκης Αντώνης

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA