Ενημερωτικό σημείωμα Α. Σακελλαρίδη, αιρετού ΠΥΣΠΕ (24/02/2017)

5

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5  

24-2-2017

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΙΝ. 6946284146

ΤΗΛ. ΣΧΟΛ. 2821062458

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Θέμα : Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2016-2017.

Συναδέλφισσες-οι

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2016-2017, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης με την αριθμ.πρωτ.26587/ΕΙ-16-02-2017 εγκύκλιο μεταθέσεων να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

        Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 16-2-2017 έως 28-2-2017, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).Η σύνδεση στο σύστημα γίνεται με το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).  Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία με την ίδια διαδικασία  μέσω του OnlineΣυστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. από μετάθεση, μετάταξη, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

 

Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι και δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης στο ηλεκτρονικό σύστημα.  

Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

 

Ο απαιτούμενος χρόνος υπηρέτησης για θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης ορίζεται στο 1 έτος.   

Διευκρίνιση: Όσοι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν οριστικά , ενώ ήταν στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και υπηρέτησαν-το οφειλόμενο έτος-εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε διάφορες σχολικές μονάδες ΔΕΝ απαιτείται υπηρέτηση εκ νέου της οργανικής τους θέσης. Αντίθετα σε περίπτωση βελτίωσης ή θεμελίωσης δικαιώματος για μετάθεση προϋποθέτει υπηρέτηση της νέας οργανικής. 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

          Κριτήρια για τις μεταθέσεις - τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών αρμοδιότητας του Π.Υ.Σ.Π.Ε. είναι:

Συνολική υπηρεσία (2,5) μονάδες για κάθε χρόνο (Ισχύει με τη ψήφιση του Ν.3848/2010).

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

           Έγγαμος (4 μονάδες) - Πρώτο παιδί (4 μονάδες) - Δεύτερο παιδί (4μονάδες) -Τρίτο  παιδί (6 μονάδες) - Τέταρτο και άνω παιδί (7 μονάδες).

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (Μ.Σ.Δ.)

            Για κάθε έτος υπηρεσίας σε σχολεία Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι, κα κατηγορίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κατά περίπτωση υπολογίζονται 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, μονάδες μετάθεσης αντίστοιχα (τωρινή μοριοδότηση).          

Σε κάθε περίπτωση απόσπασης ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για το σχολείο στο οποίο αποσπάται ο εκπ/κός. Προκειμένου για απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, φορέα ή νομικό πρόσωπο υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση ως μονάδες μετάθεσης των εκπ/κών που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπ.Παιδείας., στις Περιφερειακές Δ/νσεις, Δ/νσεις και Γραφεία Εκπ/σης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα και επιπλέον δύο μονάδες (2) για κάθε έτος. 

 

ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ (4 ΜΟΝΑΔΕΣ)

 Οι μονάδες συνυπηρέτησης υπολογίζονται για τις τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα σχολεία εφόσον ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιφέρεια του Δήμου ή της Κοινότητας (νυν δημοτικής ενότητας) όπου ζητείται η μετάθεση ή η τοποθέτηση .

 Προκειμένου περί υπαλλήλων του δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ απαιτείται βεβαίωση υπηρεσίας από την οποία να προκύπτει ότι ο/η σύζυγος υπηρετεί οργανικά και όχι με απόσπαση στον συγκεκριμένο τόπο.

 Προκειμένου περί εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερων επαγγελματιών απαιτείται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα από την οποία να προκύπτει ότι ο/η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που ζητείται η τοποθέτηση τουλάχιστον στα δύο τελευταία χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης .

 Εκπαιδευτικοί των οποίων οι σύζυγοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. δικαιούνται μονάδες συνυπηρέτησης για την περιοχή μετάθεσης που ανήκει ο/η σύζυγος, αν έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή. Δεν δικαιούνται όμως τις μονάδες αυτές, αν έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης ή αίτηση οριστικής τοποθέτησης και ο/η σύζυγος βρίσκεται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (αριθμ.1792/20-8-2003 απαντητικό έγγραφο Νομικού Συμβούλου ΥΠ.Π.Ε.Θ., το οποίο έγινε δεκτό από τον Υπουργό).

Εκπαιδευτικός που ο/η σύζυγος υπηρετεί ως αναπληρωτής στο δημόσιο δε δικαιούται τις μονάδες συνυπηρέτησης σύμφωνα με την 95/91  γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ  (4 ΜΟΝΑΔΕΣ)

Μονάδες τοποθέτησης από εντοπιότητα υπολογίζονται όταν ο εκπαιδευτικός είναι δημότης από διετίας του Δήμου ή της Κοινότητας (με βάση τους διευρυμένους Δήμους) στην οποία ζητείται τοποθέτηση. (Η αύξηση των μορίων από 2 σε 4 έγινε με το Ν.3848/2010). 

        Οι μονάδες μετάθεσης για εντοπιότητα υπολογίζονται και όταν οι εκπαιδευτικοί ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση μέσα στην ίδια περιοχή, εφόσον είναι δημότες του Δήμου ή της Κοινότητας όπου λειτουργούν τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν. (…) Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από βεβαίωση του οικείου προέδρου κοινότητας ή δημάρχου από την οποία να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου ή της Κοινότητας από διετίας.» Η βεβαίωση του δημάρχου πρέπει να είναι πρόσφατη (τριμήνου) και να αναγράφει υποχρεωτικά από πότε ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του δήμου.  

 

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

Σύμφωνα με παρ. 10 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996 «Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάθεση από περιοχή σε περιοχή λαμβάνουν για την περιοχή της πρώτης προτίμησής τους δύο (2) μονάδες μετάθεσης».

ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

         Δικαίωμα υποβολής αίτησης για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45Α’) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97 (ΦΕΚ 94Α’).

 Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία  μέχρι 31 Αυγούστου 2017.

 Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη κατά την 31η Αυγούστου 2017. 

 Να έχουν συμπληρώσει μέχρι 31-8-2017 δύο χρόνια υπηρεσίας από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.

Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης θα έχουν και οι εκπ/κοί που έχουν υποβάλλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν θα ικανοποιηθεί.

Εκπαιδευτικός που μετατίθεται αμοιβαία απαιτείται να υπηρετήσει υποχρεωτικά για ένα χρόνο στη θέση που μετατέθηκε, προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης. Μετά την παρέλευση τριών ετών έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για σχολεία των περιοχών μετάθεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης από την οποία προήλθε.

Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης: α) ΟΙ χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι και β) Όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα, αφού οι αμοιβαίες μεταθέσεις πραγματοποιούνται από σχολείο σε Σχολείο. 

 

 

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, εποικοδομητική κριτική, πρόταση ή οτιδήποτε άλλο άπτεται των αρμοδιοτήτων του ΠΥΣΠΕ, άρα και των αιρετών, είμαστε διαθέσιμοι, τόσο εγώ , όσο και η άλλη αιρετός, συνάδελφος Ντίνα Κληρονόμου.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

                                                             ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΧΑΝΙΩΝ   τηλ: 6946284146

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA