Ενημέρωση Ν. Πετράκη, αιρετού ΑΠΥΣΠΕ (22/02/2017)

2

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Συναδέλφισσες  & συνάδελφοι,  

 

Για πρώτη φορά φέτος, οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).

Απαραίτητα

1. Απαραίτητο να υπάρχει λογαριασμός στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να γνωρίζετε τους κωδικούς (username & password). Αν δεν υπάρχει λογαριασμός μπορείτε να δημιουργήσετε http://www.sch.gr/teachers/2010-04-30-06-44-11

Βήματα

1.  Ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://teachers.minedu.gov.gr

2.Βρισκόμαστε στην  καρτέλα ΣΥΝΔΕΣΗΣ. Πατάμε το κίτρινο κουμπί που γράφει «ΣΥΝΔΕΣΗ»

 

3. Εισαγωγή κωδικών και είσοδος.

 

4. Επιλέγουμε αιτήσεις. (αριστερά στο μενού) και στη συνέχεια προσθήκη.

 

 5. Επιλέγουμε την ανάλογη αίτηση μετάθεσης ή τοποθέτησης- βελτίωσης θέσης.

 

6. Στη συνέχεια  βρισκόμαστε στην καρτέλα ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ. Εδώ ενεργοποιούμε ή όχι τα κουμπιά για τη συνεξέταση αιτήσεων και την εντοπιότητα και επιλέγουμε (αν εντασσόμαστε) σε ειδική κατηγορία . Επίσης πρέπει να ενεργοποιήσετε και το αντίστοιχο πεδίο για παιδιά που είναι κάτω από 25 ή 23 και σπουδάζουν.!! Τέλος, γράφουμε αν έχουμε κάποιες παρατηρήσεις και επιλέγουμε έως 15 περιοχές μετάθεσης πατώντας τον «πράσινο σταυρό». Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε κάποια επιλογή μας πατάμε την «κόκκινη παύλα» Αφού τα κάνουμε όλα αυτά πατάμε το κουμπί «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ»

Σημ: Αν πρόκειται για δήλωση τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης δεν δίνεται η δυνατότητα επιλογής αφού αυτό θα γίνει αργότερα, στη διεύθυνση ΠΕ που ανήκετε και αφού ανακοινωθούν τα οργανικά κενά, μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων από Νομό σε Νομό (εκτιμώ περίπου το Μάιο.) (εκτιμώ περίπου το Μάιο.) 

 

 

 

9. Στη συνέχεια βρισκόμαστε στις καρτέλες ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ με τα πεδία. Εδώ παρατηρούμε την αίτηση μας συνολικά σε 5 πεδία. Στοιχεία μητρώου – Κριτήρια μετάθεσης – Μονάδες – Προτιμήσεις – Υπηρετήσεις – Παρατηρήσεις 

Προσοχή!!!! (Κριτήρια Μετάθεσης, Μονάδες, Προτιμήσεις, Υπηρετήσεις, Παρατηρήσεις) Ελέγχουμε όλα τα πεδία. Στο πεδίο παρατηρήσεις αναφέρουμε τα ψηφιοποιημένα έντυπα που θα αποστείλουμε.( Δες στο τέλος της ανακοίνωσης).

 Η αίτηση μας είναι καταχωρημένη-αποθηκευμένη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Αν είναι όλα σωστά, τότε πατάμε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ η αίτηση κλειδώνει αποστέλλεται στη Δ/νση ΠΕ της οργανικής μας, η οποία, αφού την ελέγξει θα δώσει την τελική έγκριση.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε ή θέλουμε να το ξανασκεφτούμε τότε κάνουμε αποσύνδεση και την επόμενη φορά που θα συνδεθούμε  θα βρούμε την αποθηκευμένη αίτηση μας στη καρτέλα ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

 

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Αν σε κάποια καρτέλα παρατηρήσουμε ότι ένα στοιχείο είναι λανθασμένο ή χρήζει συμπλήρωσης τότε κάνουμε ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ (υπάρχει σε όλες τις καρτέλες επάνω επάνω). 

Αφού πατήσουμε ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ βρισκόμαστε στην παρακάτω καρτέλα. Εδώ γράφουμε αναλυτικά που βρίσκεται το λάθος και όλες τις πληροφορίες για τη διόρθωσή του. Στη συνέχεια πατάμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ. (αυτό το αίτημα απευθύνεται στη Δ/νση Π.Ε. όπου ανήκουμε και καλείται να το ελέγξει). Στη συνέχεια πρέπει να αποστείλουμε ψηφιοποιημένα τα δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Δ/νσης Π.Ε.

 

Αποστολή Δικαιολογητικών:

 «…..Για τα μοριοδοτούμενα κριτήρια μετάθεσης, τα οποία αποτυπώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν απαιτείται αποστολή δικαιολογητικών, εφόσον υποβλήθηκαν κατά την επικαιροποίηση του προσωπικού τους φακέλου, σύμφωνα με την αριθμ. 213318/E1/13-12-2016 εγκύκλιο. Προφανώς, εάν κατά την υποβολή της αίτησης έχουν μεταβληθεί στοιχεία που αφορούν σε μοριοδοτούμενα κριτήρια μετάθεσης, υποχρεούται ο εκπαιδευτικός να αποστείλει ψηφιοποιημένα τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στη Δ/νση της οργανικής του θέσης. Στις περιπτώσεις (βεβαιώσεις εργασίας συζύγων, Λογαριασμό ασφάλισης ΙΚΑ κλπ.) για τις οποίες απαιτείται αποστολή των δικαιολογητικών, αυτά πρέπει να αποστέλλονται, αφού ψηφιοποιηθούν, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν οργανικά. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής ορίζεται η επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, δηλ. η 01-03-2017…..»

 

Νεκτάριος Πετράκης

Αιρετός Απυσπε Κρήτης

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA