• Αρχική
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: την Δευτέρα 24/10 και 7,30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: την Δευτέρα 24/10 και 7,30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Τα Χανιά είναι ένας τόπος που χρόνια τώρα δέχεται πρόσφυγες. Καραβιές προσφύγων από την βόρεια Αφρική, αλλά και μεμονωμένα άτομα από την Ανατολή έχουν βρεθεί στον τόπο μας και έχουν γνωρίσει την αλληλεγγύη του κρητικού λαού. Σήμερα ζούμε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων, που οδεύουν προς την Ευρώπη εγκαταλείποντας τις εστίες τους λόγω του πολέμου, αλλά και των κακών συνθηκών διαβίωσης. Οι δυτικές κυβερνήσεις, αν και υπεύθυνες για τους πολέμους και την εκμετάλλευση των χωρών τους, αδιαφορούν κλείνοντας τα σύνορα, εντείνοντας την καταστολή. Η Ελλάδα έχει γίνει μια μεγάλη φυλακή, αφού οι περισσότεροι δεν θέλουν να μείνουν εδώ, αλλά να πάνε σε χώρες που θα βρουν δουλειά για να ζήσουν ειρηνικά και να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Η εμπειρία μας, όμως από τους «χώρους φιλοξενίας» των προσφύγων δείχνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι συνθήκες είναι άθλιες, αφού έχουν μετατραπεί σε γκετοποιημένα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Έχοντας αυτά υπ’ όψη μας και με την προοπτική έλευσης προσφύγων στα Χανιά οργανώνουμε σύσκεψη στην οποία καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, κάθε πολίτη, την Δευτέρα 24/10 και 7,30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να συζητήσουμε τους τρόπους που θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας. 

 

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι:

 

•Δεν θα δεχτούμε κλειστού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά θα πρέπει  οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου η πρόσβαση των αλληλέγγυων θα είναι ελεύθερη. Καθώς και η πρόσβαση των προσφύγων προς την πόλη, τις υπηρεσίες ,τις δομές κτλ.

•Τα παιδιά των προσφύγων θα πρέπει να ενσωματωθούν στις πρωινές τάξεις των σχολείων που ήδη λειτουργούν και πηγαίνουν όλα τα παιδιά.

•Οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

•Θα βρεθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

 

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Σύλλογος δάσκαλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

ΕΛΜΕ Χανίων

Επιτροπή ανθρωπινών δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Ε.Γ.ΕΣΥ.Χ.  Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων 

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων 

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν. Χανίων 

Κοινωνικό  ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης  Χανιών

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας 

«Ενωτική Πρωτοβουλία» φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης 

ΚΕΕΡΦΑ

Πρωτοβουλία Μεταναστών 

Κοινωνική  Κουζίνα 

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

 

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA