3ος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ 2016-2017»

Α

3ος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ 2016-2017».

Hμερίδα με θέμα:

« Το Σχολικό Έντυπο στον Νομό Χανίων  κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016».

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Αγαπητοί φίλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων του νομού Χανίων.

   Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών και την Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Χανίων , σας καλούν να συμμετάσχετε στην εναρκτήρια ημερίδα του 3ου  Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2016-2017) για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.    

Θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) καθώς και κάθε άλλης μορφής δημοσιογραφική παραγωγή του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

     Θεωρούμε ότι ο μαθητής πρέπει  να είναι ενεργός παραγωγός καταγραφής και ενημέρωσης κι όχι παθητικός αποδέκτης πληροφοριών. 

       Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τα σχολεία σημαντικές εκδόσεις ή κινηματογραφικές παραγωγές, η απήχηση των οποίων περιορίζεται στα όρια της τοπικής κοινωνίας ή απλά της σχολικής κοινότητας.  Η προσπάθεια του Συλλόγου αποσκοπεί στην ευρύτερη ανάδειξή αυτών των προσπαθειών στον χώρο και στον χρόνο.

  Παράλληλος στόχος της ημερίδας είναι η καλλιέργεια ενός μαθητικο-δημοσιογραφικού περιβάλλοντος μέσα από το οποίο θα προκύψουν οι νέες δημιουργίες του τρέχοντος σχολικού έτους.

     Γενικότερη επιδίωξη είναι η συστηματική καταγραφή των μαθητικών εντύπων, καθώς και η μελλοντική, μόνιμη καταχώρισή τους σε ένα Κέντρο Νεανικής Δημοσιογραφίας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 :

Α) Για τα Δημοτικά Σχολεία, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. 

Β) Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στον ίδιο χώρο στις 7.30 μ.μ. σε συνέχεια της παρουσίασης των Δημοτικών.

      Η ημερίδα αποτελεί την έναρξη του 3ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων για το περιεχόμενο και την προθεσμία του οποίου, θα ακολουθήσει αναλυτική επιστολή.

    Δηλώσεις συμμετοχής στο Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά) και στην Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Χανίων (για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια).

Για τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία»

Γιώργος Δασκαλάκης τηλ: 6972-247002/2810-771214

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Δ.Τ: www.lefterisdaskalakis.gr

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA