• Αρχική
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Χανιά   10-11 -2015

Αριθ. Πρωτ:  106

Προς:

Τα μέλη του Συλλόγου

Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης

 

ΘΕΜΑ : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Συνάδελφοι

Την  Πέμπτη 12 Νοέμβρη βρισκόμαστε όλοι ξανά, μαζί, στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τη Δημόσια Παιδεία από τη μνημονιακή καταιγίδα που συνεχίζεται, παρά το ότι στην κυβέρνηση βρίσκεται ένα κόμμα της αριστεράς που ισχυριζόταν ότι θα καταργήσει τα μνημόνια.

Κατεβαίνουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στη σύνταξη που τίθεται σε αμφισβήτηση για μια ακόμη φορά. Δεν αποδεχόμαστε ότι στα 70 μας θα είμαστε ακόμη εν ενεργεία δάσκαλοι στην τάξη.

Δεν αποδεχόμαστε τις νέες μειώσεις μισθών που προβλέπει το καινούργιο μισθολόγιο.

Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στην κατοικία, που για μια ακόμη φορά μπαίνει στο στόχαστρο των τραπεζιτών.

Αγωνιζόμαστε γιατί δεν πάει άλλο. Έχουμε αγανακτήσει βλέποντας τα σχολεία μας να μετατρέπονται σε ερείπια από τις περικοπές και να είναι άδεια από τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμά μας στην εργασία που το αρνούνται σε χιλιάδες συναδέλφους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά μισοάνεργων εκπαιδευτικών που γυρνούν ως γυρολόγοι τη χώρα, «αναπληρώνοντας» τον εαυτό τους, σε τρία και τέσσερα σχολεία κάθε φορά προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μισθό των 600 €. Δεν είναι δυνατό τα σχολειά να μην μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα ακόμη και μέχρι τα μέσα Νοέμβρη.

Αρνούμαστε να βιώνουμε την εγκατάλειψη των μαθητών μας από την επίσημη πολιτεία, το στοίβαγμά τους σε συμπτυγμένα τμήματα, τη διάλυση και ουσιαστική κατάργηση υποστηρικτικών δομών τάξεων υποδοχής, ολοήμερα τμήματα κλπ.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι για μια ακόμη φορά ετοιμάζονται να καταδείξουν τους εκπαιδευτικούς ως υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση με την επαναφορά της συζήτησης για την αξιολόγηση.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία από το πλιάτσικο των ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπόσχονταν στην εργατική τάξη, που επί πέντε χρόνια υπέφερε από  την πολιτική άγριας λιτότητας, ότι θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ανακούφισης. Μέσα όμως σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αγνόησε τις ελπίδες του κόσμου που όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκε πεισματικά ενάντια στα μνημόνια και προσαρμόστηκε πλήρως στις εντολές των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αγνόησε και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα του κόσμου της εκπαίδευσης για χάρη της αναγνώρισης και της αποπληρωμής ενός χρέους που έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει.

Ως συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι δεν θα βρουν καμία συναίνεση από εμάς. Απεργούμε και διαδηλώνουμε διατρανώνοντας σε όλους τους τόνους ότι όποιος εφαρμόζει μνημόνια θα μας βρει σύσσωμους απέναντι του και θα του απαντήσουμε με το ίδιο τρόπο που απαντήσαμε και στους προηγούμενους διαχειριστές της λιτότητας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 11.00 το πρωί.

 

 

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                   Ο  Γενικός Γραμματέας

 

Κληρονόμου Ντίνα                     Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA