• Αρχική

Κενά σε εκπαιδευτικούς

Οι πρόσφατοι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων.

 Δυστυχώς, με βάση τις εκτιμήσεις του Συλλόγου μας, απαιτούνται ακόμη 75 δάσκαλοι, 20 νηπιαγωγοί, 15 δάσκαλοι Αγγλικών, 10 Φυσικής Αγωγής και 15 Μουσικής, ώστε να καλυφθεί πλήρως η πρωινή λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων, τα οποία οι κυβερνήσεις από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού επιμένουν να καλύπτουν με ωρομίσθιους αντί μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζονται για να καλυφθούν ανάγκες τόσο

  • σε κανονικά τμήματα,
  • όσο και σε τμήματα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες (υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 15 εκπαιδευτικούς)
  • αλλά και σε ολοήμερα (όπου θα κληθεί σε αρκετές περιπτώσεις ένας δάσκαλος να αναλάβει τη φροντίδα και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα 50 και πλέον παιδιών διαφορετικών τάξεων)
  • για να μοιραστούν πληθωρικά τμήματα (μπορεί να δούμε τμήματα 27 μαθητών τη στιγμή που η εν ισχύ Υπουργική Απόφαση ορίζει ανώτατο όριο 25 μαθητών κι εμείς διεκδικούμε ανώτατο όριο 15 μαθητών στο νηπιαγωγείο και 20 στο Δημοτικό σε κάθε τμήμα)
  • για στήριξη αδύνατων μαθητών και μεταναστών και παλιννοστούντων μαθητών με φροντιστηριακά τμήματα και τμήματα υποδοχής
  • για να καλυφθούν με απαραίτητο προσωπικό όλα τα σχολεία της υπαίθρου χωρίς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις, κάτι βασικό για να στηριχθεί ο πληθυσμός των χωριών και των μικρών αστικών κέντρων του νομού.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα σχολεία του νομού Χανίων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν ομαλά τα μαθήματα την επόμενη εβδομάδα. Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία δεν πρέπει να πέσει θύμα της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Νεκτάριος Πετράκης                                                                                    Φώτης Ποντικάκης

 

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
 
Τηλ. / Fax 2821046468
 
 
Μπουνιαλή 13-19 Εμπορικό κέντρο "Ερμής" Χανιά
T.K. 73134
AIzaSyADx8rnHUkLUWibRmWx-ISISFPAh0GlxnA